Social icons

Het is al even geleden dat ik nog een blogbericht de wijde wereld instuurde, niet dat ik stil heb gezeten!
Verschillende redenen hiervoor, eerst het einde van het schooljaar wat gelijk staat aan vermoeide kindjes. Na school waren ze niet echt in de stemming om te poseren ;-)
En ook het begin van de hittegolf, veel te warm om de kindjes in hun nieuwe kleedjes te hijsen!
Het zijn hier alleen nog badpakken en bikini's die gedragen worden.

Maar gisteren avond koelde het een inieminie beetje af en besloot ik het erop te wagen, en de dochters vonden het ok in ruil voor een uitstap naar het park en speeltuin.

Het kleedje van Nona is ontstaan tijdens een gesprek met een naaiende mama/collega van deze blog aan de schoolpoort. Ze vertelde mij dat ze op het punt stond zelf stof te laten drukken, een test om eens te zien hoe dat lukt. Ik besloot vrij snel om mee te doen.
Snel naar huis om de geschikte afbeelding te zoeken, dan die in de juiste afmeting krijgen. Met dank aan Mirel voor de hulp! ;-)
Een week later zat het resultaat in de bus! Een mooi Tiny stofje in een luchtig stofje :-)
De tekening is vergroot tot 30 cm hoogte maar de kwaliteit is nog vrij goed, van dicht wat wazig maar als kleedje gedragen dik ok. Niemand gaat er met zijn neus op gaan kijken denk ik dan.
Heb een tijdje wakker gelegen over welk patroon ik ervoor zou gebruiken. Maar met zo een mooie tekening wou ik het toch vrij basic houden en koos ik voor het bovenstuk uit SVDHZ met een rimpelrokje aan.

Dat rimpelrokje heeft me ook een slapeloze nacht bezorgd! Met mjn afbeelding van 30 cm hoog had ik niet veel andere keuze dan ofwel een boord eraan te zetten of het rokje, Tiny-gewijs wel, heel kort te maken.
Het was de echtgenoot die de knoop doorhakte en zei, zet er de schaar in!
Een kort Tiny-kleedje is het dus geworden. Met dit tropisch weer niet zo een ramp. Kleedje gaat alleen zo lang niet meegaan vrees ik.

Yinthe haar kleedje is er eentje geworden dat ik direct bestempelde als het mooiste ooit gemaakt!
Ook vrij simpel gehouden van model maar het is de stof die het hem doet!
De stof is er eentje van bij Bambiblauw die ze daar lieten drukken in samenwerking met de Melkbrigade. Het resultaat en ook de kwaliteit is verbluffend!
Zo mooi en zo zacht!


Het patroon is het bovenstuk van de Mambo uit homemade mini couture maar dan de patroondelen van de voering gebruikt, anders moest ik echt wel teveel zwanen onthoofden en dat doe ik niet zo graag, dierenvriend zijnde ;-)
Ik heb het bovenstuk twee maten kleiner genomen, heb ooit mogen ondervinden dat het patroon belachelijk breed uitvalt! En dan heb ik er nog een cm versmalt, maar nu valt het echt heel mooi en ben echt verliefd op de halsuitsnijding.


De rok is twee keer de stofbreedte, het is de eerste keer dat ik met zoveel stof rimpel maar ook hier mag het resultaat er zijn! Zwieren dat die rok doet, Yinthe vind het geweldig!

Ik had duidelijk wat in te halen op gebied van foto's trekken ook! Ik laat jullie nog even meegenieten van een overdaad aan foto's!


Patroon Nona: Stof voor durf het zelvers
Stof Nona: zelf laten drukken bij designontextile.com

Patroon Yinthe: Mambo uit homemade mini couture
Stof Yinthe: Zomerzwanen klein van Bambiblauw


21 opmerkingen

 1. Oh wat een heerlijke jurken. Die mambo jurk maakte ik de eerste keer (en tot nu toe laatste keer) ook zo en inderdaad veelte breed. Bij je dochter zit hij nu echt super mooi en die Tilly jurk, super gaaf. Wara bestelde je de stof? Ik ben zo benieuwd of hij lang mooi blijft, ik hoor slechte verhalen over spoonflower stoffen en heb dus nog niet durven bestellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stof komt van bij designontextile.com, of de kwaltiteit goed is moet ik nog afwachten ;-)

   Verwijderen
 2. Super mooi! Benieuwd of de stof mooi blijft na het wassen, want ik hoor dat daar vaak problemen mee zijn (bv. bij spoonflower)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Moet het zelf nog afwassen wat het gaat geven na de eerste en volgende wasbeurten.

   Verwijderen
 3. Hele mooie jurkjes zeg! Heerlijke zomerse stofjes :) Vind de Tiny juist helemaal super zitten zo (de andere vind ik juist eerlijk gezegd te lang...)...gaat ze toch nog wel hele zomer mee doen?!! En bij zeeman klein strak kort broekje kopen..mocht t net aan worden bij bukken, piept net t broekje in t zicht..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci, de jurk van Yinthe is idd wat aan de lange kant. Toont wel wat langer op foto dan in het echt. Maar op die manier gaat ze er lang geniet van hebben. En merci ook voor de tip van het shortje, ik ga daar zeker eens voor kijken.

   Verwijderen
 4. Hehe mercikes voor de verwijzing naar mijn blog , binnenkort mijn zelf bedrukte jongensversie daar te bewonderen .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. supermooi! allebei! en de rug van het zwanenkleedje is supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dat Tiny stofje zie ik ook wel zitten. Supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Totaal aantal pageviews

Search

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Compagnie M