Social icons

Wat ik bijna even leuk vind als het kleren maken is de foto's nemen achteraf van de creaties. 
En nog leuker is de leuke plekjes uitzoeken om deze te gaan maken! 
Vandaag sprongen we op de fiets en reden we naar de Kallendijk. Of de achtertuin van mijn nonkel en tante waar ik als kind voor en na school altijd liefdevol werd opgevangen. Gaan spelen op de hoge bergen, gaan lopen op de oude spoorweg, gaan gillen onder de spoorwegtunnel en luisteren naar onze echo, gaan wandelen samen met tante, nonkel mijn zus en de nichtjes en neefje… Uren heb ik er doorgebracht als kind!
En nu doe ik hetzelfde met die van mij :-)
Nu wil het toeval ook dat een stukje van die achtertuin, waar vroeger als ik mij goed herinner een mooie boomgaard stond nu mijn werk staat! 
Wat hebben we gezaagd op al die mensen die om twee uur veel te hard van de parking naar huis reden na hun shift! Mijn collega's nu ;-)
Even nog over het kleedje nu ;-)
De inspiratie hiervoor haalde ik nog eens op de blog van Emma en Mona, ik zag daar een jurkje passeren in een prachtig tulpenstofje. Rap was de bestelling weer gedaan bij Bambiblauw, ik bestelde trouwens de viscose versie! Zo een fijn, zacht stofje en wat valt het mooi! 
Ik koos het basispatroon van stof voor durf het zelvers in combinatie met een rimpelrok en als extra de rimpelkraag. Ben zo verliefd op het eind resultaat!
Het kraagje werkte ik af met een rolzoom, de eerste keer! Mijn overlock twee keer volledig opnieuw in moeten rijgen maar dat kan ik ondertussen al ver met mijn ogen dicht. 
Ook achteraan even gesukkeld om de kraag mooi te doen uitkomen, overuren voor het tornmesje maar kreeg het goed :-)Mijn mooie meid weer fier op haar nieuw kleed, tijd om na te denken over mijn volgend project. Maar denk dat een kleed voor Nona in de groene versie van de stof zeker tot een van de mogelijkheden behoord! Word vervolgd ;-)
Patroon: Stof voor durf het zelvers
Stof: Tulip Orchid van Free Spirit

7 opmerkingen

 1. Wow wat prachtig! Zowel foto's, als creatie als zeker ook de stof. Ik ga meteen eens zien of hij er nog is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie jurk en fotos, ik kom qua locatie skouting niet verder dan een kilometer rond ons huis, ik ben beetje lui qua dat, mooi hoor die oude rails.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze staat er heel mooi mee! Tof met die kraag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supermooi kleedje, erg mooi met het kraagje!! Ook weer een fantastisch mooi en zacht stofje gekozen!

  BeantwoordenVerwijderen

Totaal aantal pageviews

Search

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Compagnie M