Social icons

Mantels en ik, we hebben een turbulent verleden!
Ik maakte er al verschillende maar er rust als het ware een vloek op. Ik maak ze te klein of ik maak ze perfect op maat en verpruts het dan met knoopsgaten te maken, of ik geraak niet door de stof voor de knoopsgaten…
Deze keer ging het nog erger, tijdens het stikken deed ik wat fout en moest mijn machine zelfs een week binnen voor herstelling :-(
Gouden tip voor mezelf: zet de steeklengte groter bij het stikken van een dik pak stof!

Nochthans begon het allemaal heel rooskleurig met een uitstapje naar Stoffen Van Leuven waar ik mijn prachtige mantelstof vond! De voering komt ook van daar, lekker fluffie en warm! Voel mij altijd zo gelukkig als een klein kind als ik daar buitenstap met een zak vol mooie stoffen :-)

Het patroon vond ik dankzij Van Jansen, het is een manteltje uit een oud boekje van My Image.
Een heel eenvoudig en makkelijk patroon. Het enigste dat ik niet vond is of de naadwaarde inbegrepen was of niet. Ik nam voor Yinthe de 8 jaar en moest de jas doorschuiven naar Nona na het passen wegens te klein. Dus ik vrees dat ik er naadwaarde had moeten bij tekenen. Voor Nona is ze dan nog wat ruim maar zo heeft ze plaats om te groeien ;-)
Toen ik mijn naaimachine, een Pfaff Ambition 1.5 binnen deed was ik zo teleurgesteld, is al 2de maal dat ze stuk ging, geraakt niet door iets dikkere stof voor knoopsgaten…, dat ik uitleg vroeg voor een upgrade naar een beter en zwaarder model. Ik twijfel nog, een Janome Horizon 8200 QC of terug een Pfaff maar dan de Expression.
Een dure investering maar mijn naaimachine werd een deel van mijn leven en het is toch leuk als je vertrouwen hebt in het gerief dat je dagelijks gebruikt.
Iemand ervaring of raad?


Herfst = donkere grijze dagen
Foto's zijn dan jammer genoeg binnen met slecht licht.Een mooie bijpassend sjaal en muts heb ik nog niet gevonden, maar die komen we vast wel eens tegen.
Yinthe die moest ik nu teleurstellen dat haar jas naar Nona ging, maar mama zou mama niet zijn moest ze al geen ander mantelstofje klaarliggen hebben. Duimen voor nu een vlot verloop!
9 opmerkingen

 1. Het tweede manteltje van het seizoen moet sowieso beter gaan! Ik vind dit alvast heel tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. -schaterlach- Ik heb net twee winterjassen gemaakt, dus heb wel wat ervaring met knoopsgaten - of juist niet, het is maar hoe je het bekijkt. Ik heb een Janome (een QDCmet cijfers erachter ;) ) maar die heeft ook problemen als ik de knoopsgaten automatisch probeer te maken. Op het testlapje doet die het prima, maar als er een jas aanhangt, dan is het keer voor keer miserie. Uiteindelijk maakte ik alle knoopsgaten op de ouderwetse manier, en zo lukt het prima (dus twee lijnen zigzag stikken en die verbinden met elkaar). Zou dat lukken? Want het lijkt me echt sterk dat jouw Pfaff dat niet wil doen.
  Allé hup, in de startblokken voor een tweede jas ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons in de naailes is het ook alle ogen gericht op de persoon die de knoopsgaten gaat zetten! Altijd spannend afwachten! Mooie jas, hoor. Dat boekje met jaspatroon heb ik me ook direct aangeschaft toen ik het zag! Zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie mantel! Ik ben ook aan1tje bezig, weliswaar voor mijn 12jarige!
  Wat een leuke muts!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie mantel! Ik ben ook aan1tje bezig, weliswaar voor mijn 12jarige!
  Wat een leuke muts!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oei en ik was net aan het uitkijken naar een nieuwe naaimachine en vond die Pfaff Ambition wel leuk. Het is dat die Expression zo duur is. Hmm...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind m prachtig! En je hebt gelijk, de naadwaarde moet nog bijgetekend en daarnaast valt het patroon eerder iets klein dan ruim.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik laat de knoopsgaten maken in een speciaalzaak en dit op aanraden van de naaijuf.

  BeantwoordenVerwijderen

Totaal aantal pageviews

Search

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Compagnie M